štvrtok 23. apríla 2009

MS v hokeji sú tu ...


Dočkali sme sa. My všetci hokejoví fanatici, príležitostní fanúšikovia, či hrdí Slováci. Opäť nastal čas biť sa do pŕs pri úspechoch hokejovej reprezentácie a pri neúspechoch kritizovať všetko čo súvisí s hokejom od Golonku až po zimný štadión v Nemšovej. Teším sa na nekonečné analýzy najsofistikovanejších hokejových odborníkov po krčmách pri pivečku a borovičke, veriac že ich vzácne rady a odporúčania sa mysľou prenesú do taktiky trénera Filca.

Tento ročník je však výnimočný. K nepochybne veľkej fanúšikovskej obci sa pripoja aj ďaľší jedinci - a to národniari, hľadajúci akúkoľvek možnosť ako sa penetrovať do športu, ktorý bol odveky národnou záležitosťou. Veď prvý zápas hráme s Maďarmi. Bude to zápas o Karpatskú kotlinu ?

Osobne sa teším, že médiá sa touto témou nezaoberajú a tým nepodnecujú nejaké národnostné napätie. Páči sa mi aktivita maďarského portálu jegkorong.blog.hu : "Poďme spolu na pivo so slovenskými fanúšikmi!", heslo znie jednoznačne : "A jégkorong nem politika - hokej nie je politika".

Takže, priatelia, pokojne sa usaďťe, otvorete si obľúbený nápoj a držte palce slovenským hokejistom. Slovensko do toho !

Žiadne komentáre: