piatok 29. mája 2009

Eurovoľby 2009 : od športovcov, cez umelcov až po Ty kokso !



O týždeň nás čakajú Eurovoľby. Očakávaná nízka účasť mi ale vŕta v hlave. Prečo ?
Určite mi dáte za pravdu, že tieto voľby sú dosť špecifické, keďže máme nevídaný počet uchádzačov o lukratívny job v Bruseli. Veď kto by nechcel lákavý europlat 7.500 EUR mesačne plus cestovné náklady za výjazdy z domu do práce. K tomu treba prirátať politický kapitál, ktorý každý europoslanec dostane do vienka. Hájiť záujmy Slovenska, vyhlási každý kandidát pri otázke, čo bude robiť v europarlamente, okrem postávania pri bohato zásobenej kantíne. Ale treba dodať, že to hájenie bude cez hrubú optiku politickej strany, ktorá kandidáta nominovala. Takže sa dostávame k tomu, že eurovoľby na Slovensku budú zas a znova meradlom popularity politických strán.

Ale pozrime sa bližšie na kandidátov. Kto si myslí, že nájde v zozname len klasické menej, či viac známe politické tváre, novotvary i skameneliny, hlboko sa mýli. Tanečník, trénerka triatlonu, poslucháč vysokej školy, živnostníčka, vyslúžilý športovec, archeologička či invalidný dôchodca ... a nesmiem zabudnúť, perlička na záver ... IBI. To je výber, ty kokso !
Priatelia, no kto iný by lepšie mohol hájiť záujmy Slovenska ako Ibi Maiga ? Buďme k sebe úprimí, čierna bača to je naša voľba. "Ja vas šeckych lubim", asi by Ibi vyhrkol, keby vedel čo o ňom píšem. Veď nech sa mu darí, Slováčiskovi, nech to dotiahne do tej Európy a potom rovno za prezidenta republiky Mali, no nie ? Konečne by malo Slovensko národného hrdinu už aj v Afrike ... ty kokso !

Žiadne komentáre: