štvrtok 23. júla 2009

Zima, ... alebo leto ?


Vždy keď mi niekto položí podobnú otázku neviem sa úplne presne rozhodnúť čo odpovedať . Obe obdobia nášho 12 mesačného každoročného prológu maju svoje pozitíva .
Je lepšie mat výhľad z okna kancelárie na bazén , kde sa v totálnom teple smažia „roštenky“ ktorých postava nenecháva žiadneho chlapa na pokoji, alebo na lyžiarsky svah kde sa premávajú farebne bodky a keby Vám „ vaša drahá “ presne nepopísala v čom sa ide lyžovať a že Vám bude mávať , nikdy vás nenapadne nemo hľadieť z okna ako pri tom pohľade na bazén.

Lenže je tu jeden fakt .... tak ako sa delia chlapi na „dolniakov “ a „horniakov“ ... teda podľa oblasti ktoré na ženskom tele obľubujú , tak sa by som si dovolil rozdeliť ešte na mužov s fantáziou a bez nej.

Muž bez fantázie , je v podstate nepoužiteľný v slovnej skladbe kde nefiguruje slovíčko leto. Je zjavne že počas letného obdobia sa stáva s takéhoto „macha“ (čítaj mačo) ... nekontrolovateľný neudržateľný subjekt , ktorý svoje objekty ohuruje svojou vtipnosťou a letným humorom. Leto sa však skončí a „veľký macho“ prepadá do depresie, ... lebo nemá čím zahnať svoju depresiu .

Muža s fantáziou nezaskočí čokoľvek. V sychravý jesenný deň , keď ostatní prepadajú jesennej depresie si vie spraviť radosť aj pohľadom na dievča v obtiahnutom roláčiku a táto skutočnosť ho prinúti v mysli uvažovať rôznymi cestami ľudského mozgu Encephallonu v takom dlhom období, že mu nezostáva čas na rozmýšľanie o tom ako je vonku sychravo, poprípade že keď sa vráti domov bude sám, zatvorený vo vlastnom byte a prepadať sám praktikám sebaľútosti.
Koniec koncov vedecky dokázaný fakt že ľudská fantázia je prvkom ktorá predlžuje život, tým že núti mozog k mozgovej činnosti, ktorá zabraňuje mozgovej obrne a mozgovej demencii a rozširuje možnosť využívania mozgovej kapacity.

Nechcel by som tento článok špecifikovať iba na mužov, podporovať ľudskú fantáziu je potrebné všeobecne u celej populácie, nehladiac na to že rozvoj fantázie zvyšuje IQ nielen celonárodne ale aj celospoločensky.

Na záver jedno moje osobne želanie .... „Priatelia nebojte a nehanbite sa rozmýšľať nahlas a o čomkolvek “. Nikdy nemôžete vedieť či Vás teória k problematike „prečo krtko nenosí okuliare keď aj tak nič nevidí “ nezachráni od mozgového kolapsu .

Žiadne komentáre: